szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Derűlátó az olasz gazdaság jövőjét illetően Mario Monti kormányfő.

Az amerikai CNBS televíziónak adott, helyi idő szerint hétfő este sugárzott interjújában az olasz miniszterelnök arról beszélt, hogy az ország gazdasága a jövő évben ismét növekedni kezd. Mindezt azzal indokolta, hogy az olasz államkötvények kamatai csökkeni fognak. A remélt növekedéssel kapcsolatban Monti konkrét előrejelzéssel ugyanakkor nem állt elő. 

Olaszország jelenleg recesszióban van: a gazdaság teljesítménye április és június között - immár a negyedik egymást követő negyedévben - csökkent. Szakértők azon a véleményen vannak, hogy a bruttó hazai termék visszaesése 2012-ben 2 és 2,4 százalék közötti lesz.

Megfigyelők szerint Olaszország az Európai Központi Bank (EKB) közelmúltban bejelentett kötvényvásárlási programjának egyik fő haszonélvezője lehet. Olaszország és Spanyolország kötvényhozamai az elmúlt időszakban többhavi mélypontra süllyedtek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Havazás jöhet a Dunától keletre

Havazás jöhet a Dunától keletre

Rengeteg új barlangrajzot fedeztek fel Amazóniában, 12 ezer évesnél régebbi is van köztük

Rengeteg új barlangrajzot fedeztek fel Amazóniában, 12 ezer évesnél régebbi is van köztük