szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Spanyolország hozamcsökkenés mellett a tervezettnél némileg nagyobb összegért adott el két különböző lejáratú állampapírt kedden, összesen 4,576 milliárd euró értékben.

A spanyol kincstár 3,5-4,5 milliárd euróért tervezett eladni kedden adósságpapírokat.

A 12 hónapos lejáratú kincstárjegyekből 3,557 milliárd eurónyit értékesítettek 2,03-szoros túljegyzéssel. A kincstárjegy átlagos hozama 2,835 százalékra csökkent az augusztusban tartott azonos lejáratú adósságpapír aukcióján kialakult 3,070 százalékról. 

A 18 hónapos kötvényből 1,019 milliárd euróért sikerült eladni jelentős, 3,56-szoros túljegyzéssel. A kötvény átlagos hozama az augusztusi 3,335 százalékról 3,072 százalékra mérséklődött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!