szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fotóval is illusztrálta legfrissebb bejegyzését az atlatszo.hu. A beszámoló szerint megtalálták a horvátországi tengerparton azt a szállodát, ami miatt az ügyészség Kocsis Istvánt, az MVM volt vezérét bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítja. A pénz után még nyomoznak, a hotel viszont máris ramaty állapotba került.

A horvátországi szállodát, amelyért négy éve mintegy egymilliárd forintnak megfelelő eurót fizetett ki a Magyar Villamos Művek egy offshore cégnek, egy olvasó kereste fel. A vodicei Hotel Bili Kamen bejáratán MVM-logót talált, az épületegyüttes viszont zárva van, elhagyatott és lepusztult állapotba került – írta meg az atlatszo.hu.

“A tenger felőli oldalon levő közösségi helyiségekben látható maradék bútorok totálisan össze vannak törve, hasonlóan a sétány melletti, a hotelhez tartozó parkrészben található kőasztalokhoz és kőpadokhoz. Az említett helyiségekben és fedett lépcsőrészekben többéves szemét látható. A három teniszpálya teljesen elhanyagolt, gazos, szemetes, mint a hotelhez tartozó összes ingatlanrész is. Az Ön cikkében látható állapotokhoz képest az épület külsőleg is teljesen lepusztult. A bejárati ajtón az MVM emblémája díszeleg” – olvasható a beszámolóban, ahol a leírtkat fényképpel is illusztálták.

A szállodaügyletről az Index írt nagy részletességgel 2009-ben, az azóta az atlatszo.hu-t létrehozó Bodoky Tamás akkor arra jutott, hogy az MVM 2008-ban 4,3 millió eurónyi kölcsönt (ez az akkori árfolyamon számolva több mint egymilliárd forintot jelentett) adott a turizmussal foglalkozó horvátországi leányvállalatának, “az MVM Csoport munkavállalói színvonalas üdültetésének finanszírozása céljából”. A kölcsönt 25 évre adta, melynek nagy részét azonban a horvát cég több tranzakciós lépcsőt mászva végül a vodicei Hotel Bili Kamen nevű szálloda haszonbérletére költötte. Bodoky a brit cégnyilvántartásból letölthető nyilvános cégdokumentumokból megtudta, hogy a hotel tulajdonosa „Mrs. Istvan Kocsis”.

Az atlatszo.hu az üggyel kapcsolatban most megjegyzi, mivel a hotelről egyértelműen kiderült, hogy töredékét sem éri a kifizetett árnak, "ez volt az egyik olyan ügylet, ami miatt az ügyészség most bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel vádolja Kocsis Istvánt, az MVM akkori vezérigazgatóját, és társait". Az MVM 2009-ben birtokba vette ugyan a tengerparti hotelt, ám mint a képek is bizonyítják, semire sem használják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Márton: Szent koronavírustan

Gergely Márton: Szent koronavírustan

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Az ellenzéki együttműködés kulisszatitkai: A "legnagyobb arcú" pártot próbálják megrendszabályozni

Az ellenzéki együttműködés kulisszatitkai: A "legnagyobb arcú" pártot próbálják megrendszabályozni