szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A munkahelyvédelmi akcióterv 2013 legfontosabb intézkedése a kormányzat részéről annak érdekében, hogy Magyarországon megmaradjon a foglalkoztatás szintje - mondta Rogán Antal pénteken Tatán, a "Szomszédolás, Komárom-Esztergom megye" elnevezésű rendezvényen.

"A munkahelyvédelmi akcióterv felkészülés a Magyarország előtt álló 2013-as és 2014-es kihívásokra. Európában a pénzügyi és gazdasági válság súlyosbodik, a gazdaság teljesítménye csökkenő tendenciát mutat, a foglalkoztatottság növekedésének kétéves trendje megtört" - ismertette a Fidesz frakcióvezetője. Hangsúlyozta ugyanakkor: Magyarország készen áll arra, hogy a nehezedő feltételek mellett is helyt tudjon állni a versenyben, illetve biztosítani tudja a foglalkoztatottság jelenlegi, növekvő szintjét, és garantálni tudja az ország pénzügyi, gazdasági stabilitását.

A politikus ismertette a már elfogadott munkahelyvédelmi akcióterv és a vállalkozók számára bevezetni tervezett könnyítések részleteit, hozzátéve: az adócsökkentések a Magyarországon működő vállalkozások több mint 90 százalékának életét könnyíthetik meg. Azonban ezeket az adózási formákat választani kell, ezért felvilágosító kampányt indul, hogy decemberig az érintettek döntést hozhassanak - jelezte.

A frakcióvezető megnyugtatónak nevezte, hogy a kormány döntésével lehetővé vált a következő évi költségvetésben az államadósság csökkentése és a munkahelyvédelmi akcióterv megvalósítása a jegybanki tranzakciós illeték nélkül.

A jegybanki tranzakciós illetékről szóló újságírói kérdésre Rogán Antal kijelentette: "én azok közé tartozom, akik ezt olyan dolognak tartják, amin érdemes gondolkodni hosszabb távon is. A jegybanki pénzügyi műveletek adóztatása a spekulációt adóztatja, azokat az embereket, akik adott esetben a forint ellen spekulálnak. (...) Megértem a kormányt, hogy enged a jegybanki tranzakciós illetékből, de ezen gondolkodni kell, ha a spekulációt ténylegesen és érdemben adóztatni szeretnénk".

A "Szomszédolás, Komárom-Esztergom megye" rendezvényen a házigazda megye látta vendégül Fejér és Győr-Moson-Sopron megye közéleti személyiségeit a Tatai Edzőtáborban. A rendezvény keretében állásbörzét szervezett a megyei munkaügyi központ.

Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott tájékoztatása szerint a börzén 600 álláshelyet kínáltak, és mintegy 400 esetben találkozott egymással a munkaadók és a munkavállalók elképzelése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Moszkva jegyzékben követeli Navalnij leleteit

Moszkva jegyzékben követeli Navalnij leleteit

Csempészett vendégmunkások miatt razziázott a német rendőrség

Csempészett vendégmunkások miatt razziázott a német rendőrség

Úgy szelt át három északi tengert egy vitorlás, hogy a jégnek nyoma sem volt

Úgy szelt át három északi tengert egy vitorlás, hogy a jégnek nyoma sem volt