szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A görög állam csak november végéig tudja fedezni a kiadásokat a nemzetközi hitelezők támogatása nélkül - mondta a görög miniszterelnök a Handelsblattnak. Antonisz Szamarasz a német üzleti lap pénteki számában megjelent interjúban elmondta: "a kassza kiürül" november végére, ha nem érkezik meg az újabb hitelrészlet.

A 31 milliárd eurós támogatás átutalása attól függ, hogy milyen megállapításra jutnak az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap szakértői a reformok végrehajtását vizsgáló helyszíni ellenőrzésen. Egyelőre bizonytalan, mikorra készül el a jelentés.     

Egyes értesülések szerint elképzelhető, hogy a dokumentumot csak novemberben, az amerikai elnökválasztás után hozzák nyilvánosságra, hogy az esetleges piaci megrázkódtatások ne befolyásolják a választást.

Szamarasz az interjúban hangsúlyozta: a kormány nem kér újabb hitelt, de több időt szeretne a jelenleg érvényes hitelmegállapodásban rögzített reformok végrehajtásához. Hozzátette: "a távozás az euróövezetből szóba sem kerülhet, mert az katasztrófát idézne elő" Görögországban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több ezer éves kelta kés került elő egy szolnoki ruhásszekrényből

Több ezer éves kelta kés került elő egy szolnoki ruhásszekrényből

"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon

"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon

Új magyar app segíti a figyelmetlen és feledékeny autósokat

Új magyar app segíti a figyelmetlen és feledékeny autósokat