szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Torzítják-e egyes csökkentett áfakulcsok az egységes piac működését, nem tartoznak-e jelenleg olyan termékek vagy szolgáltatások kedvezményes áfakörbe, amelyek fogyasztását az unió csökkenteni igyekszik - egyebek mellett ezt vizsgálja az Európai Bizottság.

Felmérést indít az Európai Bizottság a kedvezményes forgalmiadó-kulcsok hatásáról - tudatta hétfőn a brüsszeli végrehajtó-javaslattevő intézmény.

A bizottság arra kíváncsi, torzítják-e egyes csökkentett áfakulcsok az egységes piac működését, valamint, hogy nem tartoznak-e jelenleg olyan termékek vagy szolgáltatások kedvezményes áfakörbe, amelyek fogyasztását az unió csökkenteni igyekszik. Emellett a brüsszeli testület célja az, hogy a hasonló termékeket és szolgáltatásokat azonos mértékű forgalmi adó terhelje, valamint, hogy lépést tartson a technológiai fejlődéssel.

A bizottság közleményében hangsúlyozza, hogy egyelőre egyetlen kedvezményes áfakulcs eltörlésére vagy bevezetésére sem tesz javaslatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív Törzs: Kamu sms-ek érkeznek az oltásról, ezekre ne figyeljenek

Operatív Törzs: Kamu sms-ek érkeznek az oltásról, ezekre ne figyeljenek

A "tisztelet jeleként" Donald Trumpra változtatnák egy park nevét Amerikában

A "tisztelet jeleként" Donald Trumpra változtatnák egy park nevét Amerikában

Még felnőttebb lett a Volkswagen Polo

Még felnőttebb lett a Volkswagen Polo