szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer hazai kiépítésére kiírt közbeszerzési eljárásra beadott részvételi jelentkezések értékelése után az Állami Autópálya Kezelő Zrt. négy indulót kért fel ajánlattételre. Az érintett gazdasági szereplőknek november 5-ig van idejük ennek kidolgozására.

Az ÁAK a kormány szeptember 14-i határozatában foglaltaknak megfelelően szeptember második felében hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer hazai kiépítésére.

Ezzel kapcsolatban korábban összesen 36 cég jelezte részvételi szándékát, vagyis ennyien kérték el az ehhez szükséges kiegészítő iratokat. Közülük az október 10-én lejáró határidőig nyolcan nyújtották be jelentkezésüket (a két szám közötti eltérés részben abból adódik, hogy cégek jellemzően konzorciumokba tömörülve vesznek részt a tenderen).
 
Az ÁAK ezek értékelését követően hét indulót szólított fel beadott dokumentációjának hiánypótlására, illetve felvilágosítás megadására, egyikük jelentkezését pedig hiánypótlás keretében nem orvosolható formai hiba miatt – a közbeszerzésekre vonatkozó törvényi szabályozásnak megfelelően – érvénytelennek nyilvánította - olvasható az ÁAK honlapján.

A megadott október 18-ai határidő lejárta után a társaság ismét értékelte a jelentkezéseket, amelyek közül négyet minősített érvényesnek (az egyik pályázó időközben visszalépett az eljárástól). Az ezeket benyújtó cégeket, illetve konzorciumokat a október 19-én ajánlattételre kérte fel, amelynek határidejét november 5-ében szabta meg.
 
Az ajánlattevőkkel lefolytatandó tárgyalások lezárása, valamint a végleges ajánlattételi határidő és az eljárás eredményéről szóló döntés november második felére tehető. A nyertes ajánlattevővel való szerződéskötés – közbeszerzési eljárás tervezett menetrendje szerint – december első felében esedékes.

Az Index azt írja: most az olasz Imet S.p.A. és a szlovák Towercom Infrastructure a.s.esett ki. Mostantól tehát a Getronics Magyarország Kft., az osztrák Kapsch Trafficom AG és a Kapsch Telematic Services Telematikai Szolgáltató, a T-Systems Magyarország, valamint a budapesti tőzsdén jegyzett Synergonnal közösen induló China International Telecommunication Construction Corporation maradt versenyben - olvasható a lapban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországra érkezett az új Opel Crossland

Magyarországra érkezett az új Opel Crossland

Levágta és magával vitte a kerékbilincset egy szabálytalanul parkoló autós Ferencvárosban

Levágta és magával vitte a kerékbilincset egy szabálytalanul parkoló autós Ferencvárosban

Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága

Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága