szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Erőteljesen növelte nyereségét a harmadik negyedévben az amerikai Yahoo elsősorban egy egyszeri tételnek köszönhetően, de e nélkül is a szakértők által vártnál nagyobb részvényarányos profitot ért el.

Az internetes szolgáltató adózott eredménye 3,16 milliárd dollár, részvényenként 2,64 dollár lett az egy évvel korábbi 293,3 millió dollár, részvényarányosan 23 cent után.
A nyereségnövekedéshez jócskán hozzájárult az Alibaba kínai internetes vállalat részvényeinek részbeni eladása, aminek a révén 2,8 milliárd dollár adózás utáni bevételre tett szert a Yahoo. A Yahoo profitja e tétel nélkül 35 cent lett, ami meghaladta az elemzői várakozásokban szerepelt 25 centet.

A cég bevétele 1,2 százalékkal 1,2 milliárd dollárra mérséklődött, de így is nagyobb lett az elemzői várakozásokban szerepelt 1,08 milliárd dollárnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!