szerző:
hvg.hu

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke az EU-országjelentés 2014-re vonatkozó becsléseit a köztévében ahhoz hasonlította, mint amikor egy diák még el sem hangzott feleletét rosszul értékelik.

Jobban állt az Európai Uniónak, amikor az uborkák görbületével foglalkoztak - mondta az EU szerdán közzétett országjelentéséről Kósa Lajos a köztévé Ma reggel című műsorában.

A Fidesz alelnöke ezzel összefüggésben úgy fogalmazott, hogy "elgurult a gyógyszer", és az országjelentés 2014-re vonatkozó becsléseit ahhoz hasonlította, mint amikor egy diák még el sem hangzott feleletét értékelik rosszul.

„Az unió annyi mindent eljátszott már velünk” – közölte a politikus, példaként említve, hogy Olli Rehn pénzügyi biztos elődje, Joaquín Almunia „végigasszisztálta a Gyurcsány-kormány hazudozását, azt mondta, hogy minden rendben van a magyar költségvetéssel. Ezek után, a magyarok szempontjából milyen arca van az Európai Uniónak?" – tette fel a kérdést Kósa Lajos, megjegyezve, be kellett volna ismerniük, hogy hibáztak.

A válság miatt jelenleg nagyon rosszak a kilátások, a brüsszeli bürokrácia legfontosabb ügye ebben az időszakban ennek ellenére az, hogy öt százalékkal növeljék a bürokraták fizetését, így terjesztették be a költségvetést – tette hozzá a Fidesz alelnöke. Szerinte eközben Görögországot például megszorításokra kötelezik. „Megáll az ember esze” – fogalmazott Kósa.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!