szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke az EU-országjelentés 2014-re vonatkozó becsléseit a köztévében ahhoz hasonlította, mint amikor egy diák még el sem hangzott feleletét rosszul értékelik.

Jobban állt az Európai Uniónak, amikor az uborkák görbületével foglalkoztak - mondta az EU szerdán közzétett országjelentéséről Kósa Lajos a köztévé Ma reggel című műsorában.

A Fidesz alelnöke ezzel összefüggésben úgy fogalmazott, hogy "elgurult a gyógyszer", és az országjelentés 2014-re vonatkozó becsléseit ahhoz hasonlította, mint amikor egy diák még el sem hangzott feleletét értékelik rosszul.

„Az unió annyi mindent eljátszott már velünk” – közölte a politikus, példaként említve, hogy Olli Rehn pénzügyi biztos elődje, Joaquín Almunia „végigasszisztálta a Gyurcsány-kormány hazudozását, azt mondta, hogy minden rendben van a magyar költségvetéssel. Ezek után, a magyarok szempontjából milyen arca van az Európai Uniónak?" – tette fel a kérdést Kósa Lajos, megjegyezve, be kellett volna ismerniük, hogy hibáztak.

A válság miatt jelenleg nagyon rosszak a kilátások, a brüsszeli bürokrácia legfontosabb ügye ebben az időszakban ennek ellenére az, hogy öt százalékkal növeljék a bürokraták fizetését, így terjesztették be a költségvetést – tette hozzá a Fidesz alelnöke. Szerinte eközben Görögországot például megszorításokra kötelezik. „Megáll az ember esze” – fogalmazott Kósa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak a tisztán elektromos autók parkolhatnának ingyen a fővárosban

Csak a tisztán elektromos autók parkolhatnának ingyen a fővárosban

Meghackelték Trump hivatalos kampányoldalát

Meghackelték Trump hivatalos kampányoldalát

Naponta közel 100 ezren fertőződnek meg a koronavírussal csak Angliában

Naponta közel 100 ezren fertőződnek meg a koronavírussal csak Angliában