szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megpróbál életet lehelni az önsegélyező pénztárakba a kormány, például azzal, hogy a közüzemi számlákhoz is szerezhető lesz innen támogatás – írja Az én pénzem blog.

Fizethető lesz az önsegélyező pénztárakból a tandíj, a kollégiumi, de akár az albérleti díj is, valamint a minimálbér erejéig beiskolázási támogatás is – derül ki a pénztáris szektort érintő adótörvény-módosítókból.  

Az önsegélyező pénztárakból a közüzemi díjakra havonta a minimálbér 15 százaléka (most majdnem 14 ezer forint) adható majd. Ugyanennyivel lehet segíteni a lakáscélú devizahitelek törlesztését. De még számos módon pénzt lehet kivenni belőle, többek között bekerült az önsegélyezők által nyújtható szolgáltatások közé az otthoni gondozás és az idősgondozás támogatása is.

Mint ahogy arról Az én pénzem blog is beszámol róla, az önsegélyező pénztárak fénykorukban tízmilliárd forinttal gazdálkodtak, ami 2012-re 400 millió forintra olvadt, és a tagság a negyedére esett. Ennek oka az volt, hogy 2006 után komolyan el kezdték őket ellenőrizni, és a szolgáltatások köre is szűkült. Most ezen változtatna a kormány.

Az önklntes pénztárakat is megnyomják

A parlament megszavazta azt a módosítót is, amelyben kötelezővé teszi az összes pénztár számára, hogy szabályzatban rögzítsék a tagszervezők ellenőrzésének és oktatásának rendszerét, valamint a közvetítőknek kifizethető jutalom összegét. A munkáltatók által nyújtott támogatásokról is fogadott el módosítót az országgyűlés: eszerint az önkéntes pénztárakon keresztül a kedvezmények érvényesíthetőek lennének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Népligetben mindig több volt, de talán nem marad mostohagyerek

A Népligetben mindig több volt, de talán nem marad mostohagyerek

Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések

Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések