szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Porcelánból készült ékszereket, és pálinkás butéliákat is gyárt a Hollóházi Hungarikum Kft., mivel a hagyományos termékek piaca szűkült - tájékoztatta az MTI-t Pálfi József, az állami tulajdonú cég igazgatója.

A hagyományos porcelántermékek, az étkészletek, teás- és kávéskészletek, valamint a vázák egyre kevésbé keresettek a piacon, ezért stratégiai termékváltásba kezdett a társaság - mondta Pálfi József.Tájékoztatása szerint a profilváltás első eleme volt a pálinka butéliák gyártása.

Mint elmondta: egyre több termelő tölti díszes palackba a prémium pálinkáit, a legnagyobb ukrán vodkagyártó cég pedig egy nagyobb mennyiség vásárlásának szándékával kereste meg az üzem vezetését.

A stratégiai termékváltás másik alapeleme a porcelán ékszerek gyártása. Az igazgató közlése szerint bár már eddig is készítettek bérmunkában ilyen termékeket, idén karácsonyra azonban már saját fejlesztésű kollekcióval jelentkezik a hollóházi porcelángyár, amely a tervezéssel egy fiatal iparművészt, Sütő Erikát bízta meg, aki elsősorban a 15 és 40 év közötti korosztályt célozta meg a magyaros, természetes formákat idéző, ám mégsem hagyományos díszítésű ékszerekkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországi támogatásból mentik meg a tacsi református templom mennyezetét

Magyarországi támogatásból mentik meg a tacsi református templom mennyezetét

Az egyik legjobb alap a luxustuninghoz a Mercedes S 63 AMG Coupe

Az egyik legjobb alap a luxustuninghoz a Mercedes S 63 AMG Coupe

Az iPhone-ján próbálna ki egy Samsung telefont? Nem lehetetlen

Az iPhone-ján próbálna ki egy Samsung telefont? Nem lehetetlen