szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közel egymilliárd forintból újulhat meg a lóversenyfogadás strukturális háttere 2013 végéig – írja a Figyelő Online. Nemcsak a Kincsem Parkban újulna meg a rendszer, hanem országosan 440 helyi helyi terminált is kihelyeznének.

Számos próbálkozás után a jövő év végéig teljes egészében megvalósulhat a lóversenyfogadás szervezési és infrastrukturális átalakítása. – írja a Figyelő Online. A Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. alaptőkéjét tavaly egy milliárd forinttal megemelte a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank (MFB). A fogadási rendszer megújulása elengedhetetlen annak érdekében, hogy a veszteséges cég nyereségessé váljon. rendszer modernizálásáról szóló 650 milliós tendert a francia Carrus csoportba tartozó PMC nyerte.

Overdose a Kincsem Parkban
©

Az elképzelések szerint  nemcsak a Kincsem Parkban újul meg a rendszer, hanem a Figyelő információja szerint kiskocsmákban, forgalmas üzletközpontokban és a Szerencsejáték Rt-hez tartozó lottózókban is lehet majd rácsatlakozni a rendszerre és online fogadásokat kötni. „Három éven belül megtérül a befektetés!" - nyilatkozta a lapnak Seregi János, az MFB ügyvezető igazgatója, aki szerint ennek köszönhetően egy versenynapon a jelenlegi 16 ezerről 150 ezerre nőhet a fogadási tranzakciók száma. Még nagyobb üzlet remélhető azonban, ha a PMC hálózatán keresztül további 16 országban is elérhetővé válnak a lóversenyfogadások – aminek egy törvénymódosítás teremtheti meg a jogszabályi hátterét. A lóversenyfogadásból származó bevételek a nyerőgépekből származó adóbevételkiesést is pótolhatják az állami cég tervei szerint.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!