szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közel egymilliárd forintból újulhat meg a lóversenyfogadás strukturális háttere 2013 végéig – írja a Figyelő Online. Nemcsak a Kincsem Parkban újulna meg a rendszer, hanem országosan 440 helyi helyi terminált is kihelyeznének.

Számos próbálkozás után a jövő év végéig teljes egészében megvalósulhat a lóversenyfogadás szervezési és infrastrukturális átalakítása. – írja a Figyelő Online. A Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. alaptőkéjét tavaly egy milliárd forinttal megemelte a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank (MFB). A fogadási rendszer megújulása elengedhetetlen annak érdekében, hogy a veszteséges cég nyereségessé váljon. rendszer modernizálásáról szóló 650 milliós tendert a francia Carrus csoportba tartozó PMC nyerte.

Overdose a Kincsem Parkban
©

Az elképzelések szerint  nemcsak a Kincsem Parkban újul meg a rendszer, hanem a Figyelő információja szerint kiskocsmákban, forgalmas üzletközpontokban és a Szerencsejáték Rt-hez tartozó lottózókban is lehet majd rácsatlakozni a rendszerre és online fogadásokat kötni. „Három éven belül megtérül a befektetés!" - nyilatkozta a lapnak Seregi János, az MFB ügyvezető igazgatója, aki szerint ennek köszönhetően egy versenynapon a jelenlegi 16 ezerről 150 ezerre nőhet a fogadási tranzakciók száma. Még nagyobb üzlet remélhető azonban, ha a PMC hálózatán keresztül további 16 országban is elérhetővé válnak a lóversenyfogadások – aminek egy törvénymódosítás teremtheti meg a jogszabályi hátterét. A lóversenyfogadásból származó bevételek a nyerőgépekből származó adóbevételkiesést is pótolhatják az állami cég tervei szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírus közbeszólt, idén a zászlófelvonás az egyetlen központi esemény a frorradalom évfordulóján

A koronavírus közbeszólt, idén a zászlófelvonás az egyetlen központi esemény a frorradalom évfordulóján

Egy nap alatt 16 ezer új fertőzöttet találtak Olaszországban

Egy nap alatt 16 ezer új fertőzöttet találtak Olaszországban

"Egyre inkább hiszek abban, hogy lehetünk szabadok" – Rohonyi Barnabás, az SZFE tanköztársaság moderátora

"Egyre inkább hiszek abban, hogy lehetünk szabadok" – Rohonyi Barnabás, az SZFE tanköztársaság moderátora