szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Európai Bizottság továbbra is építő szellemben kívánja folytatni azt a munkát, amelynek célja, hogy megállapodás jöjjön létre Magyarországgal a gazdasági reform és a fiskális politika olyan kereteiről, amelyek egy elővigyázatossági pénzügyi program alapját képezhetik - közölte szerdán az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény az MTI-vel.

"Nincs olyan alapvető ok, ami miatt ne lennénk képesek előrehaladni, és leküzdeni azokat a nézeteltéréseket, amelyek eddig hátráltatták a további haladást" - olvasható abban a válaszban, amelyet az MTI kapott Simon O'Connortól, Olli Rehn gazdasági-pénzügyi kérdésekben illetékes bizottsági alelnök sajtószóvivőjétől.

Az MTI annak nyomán kereste meg az uniós szóvivőt, hogy a magyar internetes médiában elterjedt a hír, miszerint Rehn "egyértelmű üzenetet vár a hiteltárgyalások folytatásához Budapesttől arra vonatkozóan, hogy ha lesz megállapodás, azt végre is hajtják majd."

A BruxInfo hírportál értesülése szerint Olli Rehn a keddi uniós pénzügyminiszteri tanácskozás előtti reggelin a Magyarországgal a függőben lévő hiteltárgyalásokról szólva "rámutatott, hogy az IMF ellen a közelmúltban folytatott médiakampány nem arról tanúskodik, hogy a kormány elkötelezett lenne a tárgyalások sikere mellett. Megjegyezte, hogy számos esetben a meghozott intézkedések tartalmát szerinte nem lehetne beilleszteni egy IMF-programba."

Simon O'Connor az MTI érdeklődésére nem volt hajlandó kommentálni a médiaértesülés tartalmát, csupán a fenti rövid álláspontot fogalmazta meg, miszerint a brüsszeli bizottság nem látja alapvető, leküzdhetetlen akadályát a megállapodásnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Putyin elrendelte a tömeges oltást Oroszországban

Putyin elrendelte a tömeges oltást Oroszországban

Deutsch állítja, azért akarják kizárni a néppárti frakcióból, mert kritizálni mert

Deutsch állítja, azért akarják kizárni a néppárti frakcióból, mert kritizálni mert

525 lóerős motort kapott a kecskeméti Mercedes A-osztály

525 lóerős motort kapott a kecskeméti Mercedes A-osztály