szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Átmenetileg gyengült a forint pénteken napközben a bankközi piacon, majd az euróval szemben visszatért az előző napi szintre. Az eurót 282,97 forinton jegyezték péntek délután a kora reggeli 282,98 forint és a csütörtök esti 282,90 forint után. Pénteken 282,96 forint és 284,10 forint között jegyezték az eurót.

A forint kissé gyengült a dollárral és a svájci frankkal szemben. A dollár árfolyama 219,18 forint volt péntek délután a csütörtök esti 218,32 forint után, a svájci frankot pedig 234,21 forinton jegyezték, míg az előző este 233,87 forinton forgott.

A jen jegyzése kissé csökkent, 2,6515 forinton állt péntek délután, szemben a csütörtök esti 2,6536 forinttal.

Az euró gyengült, árfolyama a szerdán 1,31 dollár felett elért hétheti csúcsról csütörtök estére 1,30 dollár alá, majd péntek délutánra átmenetileg 1,29 dollár alá csökkent. Délután az eurót 1,2908 dolláron jegyezték.

Csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB) jelezte az euróövezeti recesszió elhúzódását a kamatdöntő ülését követően kiadott prognózisában és utalást tett további monetáris könnyítés lehetőségére. Pénteken a Bundesbank csökkentette 2013-as német GDP-növekedési előrejelzését, ami szintén gyengítette az eurót.

A forint és a cseh korona árfolyamát pénteken a harmadik negyedévi gazdasági visszaesést mutató makrogazdasági adatok külön is megterhelték.

A zloty pénteken 0,10 százalékkal erősödött, a cseh korona árfolyama a forinthoz hasonlóan alig változott, a román lej pedig 0,06 százalékkal gyengült. Az eurót délután 4,1262 zloty, 25,1930 cseh korona és 4,5389 lej árfolyamon jegyezték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

A honvédelmi miniszter leváltotta széles hatáskörű biztosát

A honvédelmi miniszter leváltotta széles hatáskörű biztosát

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél