szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 2013. évi temetkezési, kéményseprési és szennyvízszippantási díjakról, valamint a költségvetési koncepcióról tárgyal mai rendes ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A kegyeleti közszolgáltatási díjak átlagosan nettó 4,2 százalékkal emelkedhetnek, a hagyományos földbetemetés nagyobb, a hamvasztásos és a szórásos temetés kisebb mértékben.

A testület átlagosan nettó 4,5 százalékkal emelheti a kéményseprő-ipari szolgáltatások díját 2013. január 1-jével.

Az ivóvízfogyasztáson alapuló szennyvízszippantás és szállítás díja nem változik, mért fogyasztással nem rendelkező ingatlanokról elszállított szennyvíz, illetve mért fogyasztás esetén az azt meghaladó mennyiség kezelési díja 4,5 százalékkal emelkedhet.

A testület dönthet a költségvetési koncepcióról is, amely azon irányelveket fogalmazza meg, amelyek mentén kell készíteni a 2013-as büdzsét.

A közgyűlés - az Alkotmánybíróság vonatkozó döntése nyomán - hatályon kívül helyezi a tiltott, közösségellenes magatartásokat megállapító rendelkezéseket. Ez összesen 16 jogszabályt érint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó