szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az OTP Öngondoskodási Index legutóbbi adatai alapján jól látható, hogy a fiatalok a pénzügyi tervezés terén előrébb járnak, mint az idősebb korosztály, bár nem rendelkeznek nagyobb megtakarítással - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az ezer fős mintán végzett kutatás alapján a megkérdezettek (18-70 év közöttiek) 8 százaléka rendelkezik jelenleg lakás-előtakarékossági számlával, és 5 százalékuk azt tervezi, hogy a közeljövőben nyit ilyen számlát. A pályakezdők esetében (a 24-29 éves korosztálynál) minden tizedik megkérdezett fiatal tervezi a számlanyitást, vagy már rendelkezik is lakás-előtakarékossági számlával. 

A további korcsoportokban a tervezők száma drasztikus csökkenést mutat, jellemzően 5 százalék alatti éték látható. Ez alapján elmondható, hogy a pályakezdő korosztály tudatosan gondolkodik a jövőjéről és a pénzügyeiről, valamint szereti kontrollálni pénzeszközei, megtakarításai alakulását.  

Kovács Antal kiemelte: a 18-29 év közöttiek pénzügyi tudatosságát mutatja, hogy előnyben részesítik a bármikor, bárhonnan elérhető, könnyen áttekinthető online megoldásokat, ezért döntött úgy az OTP Bank, hogy számukra egy új pénzügyi platformot hoz létre, amely lehetőséget ad a pénzügyeik feletti ellenőrzésre. Elmondta: a moduláris felépítésű megoldás lényege az, hogy az ingyenes alapszolgáltatás mellett a direkt bankon keresztül akár havonta módosíthatók az extra szolgáltatások.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Covid-fertőzésben hunyt el egy budapesti háziorvos

Covid-fertőzésben hunyt el egy budapesti háziorvos

És akkor megtudtuk, hogy a migránsok miatt kényszerítik ránk a jogállamiságot

És akkor megtudtuk, hogy a migránsok miatt kényszerítik ránk a jogállamiságot

Decemberben már elkezdődhet a koronavírus elleni oltások beadása az Egyesült Államokban

Decemberben már elkezdődhet a koronavírus elleni oltások beadása az Egyesült Államokban