szerző:
MTI

Az OTP Öngondoskodási Index legutóbbi adatai alapján jól látható, hogy a fiatalok a pénzügyi tervezés terén előrébb járnak, mint az idősebb korosztály, bár nem rendelkeznek nagyobb megtakarítással - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az ezer fős mintán végzett kutatás alapján a megkérdezettek (18-70 év közöttiek) 8 százaléka rendelkezik jelenleg lakás-előtakarékossági számlával, és 5 százalékuk azt tervezi, hogy a közeljövőben nyit ilyen számlát. A pályakezdők esetében (a 24-29 éves korosztálynál) minden tizedik megkérdezett fiatal tervezi a számlanyitást, vagy már rendelkezik is lakás-előtakarékossági számlával. 

A további korcsoportokban a tervezők száma drasztikus csökkenést mutat, jellemzően 5 százalék alatti éték látható. Ez alapján elmondható, hogy a pályakezdő korosztály tudatosan gondolkodik a jövőjéről és a pénzügyeiről, valamint szereti kontrollálni pénzeszközei, megtakarításai alakulását.  

Kovács Antal kiemelte: a 18-29 év közöttiek pénzügyi tudatosságát mutatja, hogy előnyben részesítik a bármikor, bárhonnan elérhető, könnyen áttekinthető online megoldásokat, ezért döntött úgy az OTP Bank, hogy számukra egy új pénzügyi platformot hoz létre, amely lehetőséget ad a pénzügyeik feletti ellenőrzésre. Elmondta: a moduláris felépítésű megoldás lényege az, hogy az ingyenes alapszolgáltatás mellett a direkt bankon keresztül akár havonta módosíthatók az extra szolgáltatások.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A kétharmados többség önfeledten zikzikelt – ilyen volt a Bródy-koncert

A kétharmados többség önfeledten zikzikelt – ilyen volt a Bródy-koncert

A nap képe: Németh Szilárd elégedetten terül szét az üres ellenzéki padsorok előtt

A nap képe: Németh Szilárd elégedetten terül szét az üres ellenzéki padsorok előtt

Magyarországról is kivonul a dán óriásvállalat

Magyarországról is kivonul a dán óriásvállalat

Fideszes politikust lőttek arcon egy vadászaton

Fideszes politikust lőttek arcon egy vadászaton

Lekapták Gruevszkit az Anker közben

Lekapták Gruevszkit az Anker közben

Adventi irodalmi naptár - december 10.

Adventi irodalmi naptár - december 10.