szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csökkenő indexekkel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,21 százalék, az S&P 500 index 0,18 százalék, a Nasdaq Composite pedig 0,22 százalék veszteséget mutatott.

Elemzők szerint a befektetők borúlátóak azzal kapcsolatban, hogy a végső határidő, az év vége előtt az Egyesült Államokban megállapodás születik a költségvetési szakadék néven ismert kiigazító programról. Ellenkező esetben 7 nap és néhány óra múlva bevezetésre kerül 600 milliárd dollárnyi adóemelés és költségvetési kiadáscsökkentés, ami recesszióba taszíthatja az amerikai gazdaságot.

Pénteken csökkenéssel zártak az indexek: a DJIA-30 az S&P 500 és a Nasdaq Composite egyaránt csaknem egy százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. Hétfőn a tőzsde a megszokottnál korábban, 19 órakor zár, kedden nem nyit ki. Szerdán a szokásos időben - közép-európai idő szerint 15.30-kor - indul a kereskedés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!