szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az euróval és a dollárral szemben is erősödött a forint árfolyama kedden estére, miután a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a nem szokványos jegybanki intézkedések szükségessége ellen foglalt állást a keddi kamatcsökkentés után kiadott közleményében.

Az eurót nem sokkal fél nyolc után 295,78 forinton jegyezték, alacsonyabban a jegybanki közlemény közzététele előtti 297 forintos szinteknél, és jóval a hétfőn tapasztalt 299 forint feletti szintek alatt.

A forint erősödéséhez hozzájárult az euró dollárral szembeni erősödése is. Az eurót kedden 11 havi csúcsot jelentő szinten, 1,349 dollár felett is jegyezték.

Ennek megfelelően markánsan esett a dollár forintjegyzése is. Kedd este 219,37 forinton jegyezték az amerikai fizetőeszközt, alacsonyabb árfolyamon a délelőtti 221-222 forintos szinteknél.

A svájci frankot 238,06 forinton jegyezték a délelőtti 239-240 forintos jegyzések után.

A japán jen 2,4193 forint volt kedd este a reggeli 2,44-2,45 forintos árfolyamok után.

Erősödtek kedden a legfontosabb régiós devizák is. Az eurót 4,1881 zlotyn jegyezték kedd este a délutáni, napi csúcsot jelentő 4,21 zloty körüli, és a reggeli 4,20-as jegyzések után. Az eurót 25,635 cseh koronán jegyezték kedd este, alacsonyabban a reggeli 25,70 koronánál, de magasabban a délutáni 25,6 koronás árfolyamnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

A Jobbik végrehajtást indított a Magyar Nemzet ellen

A Jobbik végrehajtást indított a Magyar Nemzet ellen

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után