szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Meglepőnek" nevezték csütörtöki értékelésükben londoni pénzügyi elemzők, hogy Magyarország rugalmas hitelkeretet kért a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF).

Mivel az IMF már több mint egy évvel ezelőtt egyértelműen világossá tette, hogy erről a hitelkeretféléről - azaz a rugalmas hitelkeretről - Magyarország esetében nem lehet szó, "valamelyest meglepőnek" tűnik, hogy egyáltalán felmerült magyar részről ilyen irányú kérés - írták jelentésükben a Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai.

Orbán Viktor miniszterelnök előző napi brüsszeli tárgyalásai után - az unióval és a valutaalappal folyó tárgyalások állását firtató kérdésre - azt mondta, Magyarország képes a piacról finanszírozni magát, az IMF-től pedig rugalmas hitelkeretet szeretett volna kapni, amely biztonsági hálóként szolgálhatott volna, de ezt egyelőre nem kapta meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára

Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára

Letartóztatták a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Letartóztatták a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor