szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 267,95 pontos, 1,38 százalékos csökkenéssel, 19 090,21 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,8 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője szerint nem érkeztek olyan jelentősebb hírek, amelyek ezt indokolták volna. Elmondta: nap közben elkezdett esni a nyugat-európai piac, a nap végére 2 százalékos mínusznál járt a Xetra, letörte a 7700-as támaszt is. Ez hatással volt a hazai tőzsdére is, főleg az OTP-re, amely hasonló mértékű eséssel zárta a napot, s kicsivel a 4500 forintos támasz fölött tudott maradni. A nap végére "megkapta a pofont" a Mol is, s bár a Magyar Telekom délelőtt jól teljesített, a nap végére szintén gyengült.

A BÉT-en rendkívül alacsony forgalom mellett forogtak most is a részvények. Amerikában egyelőre csak 1 százalék alatti mínuszokkal üzletelnek. A forint az euróhoz képest nagyjából 2 forinttal gyengült reggel óta - tette hozzá az üzletkötő. 

A Mol 210 forinttal, 1,13 százalékkal 18 350 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 114 forinttal, 2,46 százalékkal 4521 forintra esett, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,21 százalékkal 409 forintra gyengült, forgalma 797,0 millió forint volt. A Richter árfolyama 80 forinttal, 0,22 százalékkal 36 720 forintra csökkent, a részvények forgalma 518,8 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis ára 67,0 millió forintos forgalom mellett 195 forinttal, 1,07 százalékkal 18 065 forintra csökkent.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1015,43 ponton zárt hétfőn, ez 6,13 pontos, 0,60 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért