szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Guy F. Tozzoli a napokban töltötte volna be 91. születésnapját. Tozzoli felügyelte a Világkereskedelmi Központ 110 emeletes tornyainak tervezését, építését, majd üzemeltetését. A Világkereskedelmi Központok Szövetsége (WTCA) mély szomorúsággal értesült halálának hírérről.

Dél-Karolinában, Myrtle Beach városában szombat este álmában érte a halál Guy F. Tozzolit, a Világkereskedelmi Központok Szövetségének (World Trade Centers Association, WTCA) örökös tiszteletbeli elnökét. Guy F. Tozzoli február 12-én töltötte volna be 91 életévét.

"Mély szomorúsággal értesültünk arról, hogy Guy elhagyott minket" - mondta Eric R. Dahl, a WTCA ügyvezető igazgatója.

Tozzoli 1970-ben alapította WTCA-t. Annak idején ő felügyelte a Világkereskedelmi Központ 110 emeletes ikertornyainak tervezését, építését, majd üzemeltetését. Az ő nevéhez fűződik a szállítókonténerek elterjedése, miután elérte, hogy a New Jersey állambeli Newarkban megépült a világ első konténerkikötője.

Az elmúlt négy évtizedben Tozzoli az általa 1970-ben alapított WTCA tevékenységét irányította, egészen 2011-ig töltve be a szervezet elnöki tisztségét. A 2011 januárjában a WTCA első és örökös tiszteletbeli elnökeként nyugalomba vonuló Guyt az általa elért rendkívüli eredményeket méltató munkatársai búcsúztatták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig utaznak a magyarok, de nagyon jó a véleményük a repülőtérről

Alig utaznak a magyarok, de nagyon jó a véleményük a repülőtérről

Meseország Dúró Dóráé is lehetett volna: egy másik Magyarország meséje

Meseország Dúró Dóráé is lehetett volna: egy másik Magyarország meséje

Megunta a maszkviselést, tűzriadót csinált az iskolában egy komlói diák

Megunta a maszkviselést, tűzriadót csinált az iskolában egy komlói diák