szerző:
MTI

A múlt év első tizenegy hónapjában a vendégek száma 3,5 százalékkal, az eltöltött vendégéjszakáké 4,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A kereskedelmi szálláshelyek forgalmának 2012. január-decemberi adatait teszi ma közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A múlt év első tizenegy hónapjában a vendégek száma 3,5 százalékkal, az eltöltött vendégéjszakáké 4,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Tavaly novemberben a kereskedelmi szálláshelyek vendégeinek száma összességében 7,1 százalékkal, az eltöltött vendégéjszakák száma pedig 6,1 százalékkal volt több, mint 2011 novemberében. A külföldiek 15,7 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, mint egy évvel korábban, a belföldiek vendégéjszakáinak száma viszont 3,0 százalékkal csökkent. 

A szállodák szobakihasználtsága átlagosan 44,6 százalékot ért el tavaly novemberben, 5,1 százalékponttal többet, mint egy évvel korábban.

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 19,5 milliárd forint volt 2012. novemberben, folyó áron 1,0 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A múlt év első tizenegy hónapjában 6,7 százalékos volt az árbevétel-növekedés.

2011. január-decemberben az összes vendégéjszaka 5,4 százalékkal, az összes bruttó árbevétel pedig 6,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!