szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elképzelhető, hogy az év hátralevő részében az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Oroszországban, Törökországban vagy Dél-Koreában hajt végre kis összegű devizakibocsátást, de még nem született döntés a további kibocsátások devizaneméről - mondta Töröcskei István, az adósságkezelő vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek kedden.

Úgy fogalmazott: "lesz még devizakibocsátás, de a piaci körülmények határozzák majd meg a devizanemét".

Egy esetleges orosz adósságvásárlást firtató kérdésre Töröcskei István elmondta: nincs ok az oroszokról spekulálni, mivel nincs olyan megállapodás, ami előrehaladott állapotban lenne. "Oroszország csak egy piac a sok közül, ahol legfeljebb 200 millió dollár összegű kibocsátás jöhet szóba" - tette hozzá.

Az adósságkezelő február közepén értékesített 3,25 milliárd dollárnyi 5 és 10 év lejáratú dollárkötvényt.

A szervezet idei éve vonatkozó kibocsátási terve értelmében még további 1,5 milliárd eurónyi devizakibocsátásra lehet számítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Equilor: Várnak kockázatok Amerikára Biden alatt

Equilor: Várnak kockázatok Amerikára Biden alatt

Illegális buliból a tetőn át menekült a Mönchengladbach focistája

Illegális buliból a tetőn át menekült a Mönchengladbach focistája

Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon