szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ügyvédi felszólítást küldött az Átlátszó blog az ötödik kerületi önkormányzat vagyonkezelő cégének, mert jogerős bírósági ítélet és közel háromszázezer forint befizetése ellenében sem adták ki egy csókos építőipari alvállalkozó szerződéseit.

Közadakozásból befolyt az atlatszo.hu bankszámlájára és PayPal-számlájára az a 274 ezer forint, amit a Rogán Antal polgármester által vezetett Belváros-Lipótváros önkormányzati vagyonkezelő cégének fizettek be azért, hogy megismerhessék és nyilvánosságra hozhassák egy csókos építőipari alvállalkozó szerződéseit - írja az Átlátszó blog.

Ám hiába fizettek Rogánéknak már több mint egy hónapja, a Szirt Kft. állítólag harmincezer oldalas iratanyaga csak nem került elő, sőt az önkormányzati vagyonkezelő cég még a pénzt is visszautalta „téves utalás” megjegyzéssel. Ezért most ügyvédi felszólítást kaptak, amelyben felhívják a figyelmüket arra, hogy a közérdekű adatok eltitkolása akár bűncselekmény is lehet - olvasható a blogon. Az ügy részleteiről itt olvashatja!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kizuhant az ötödikről egy fiatal lány a VII. kerületben

Kizuhant az ötödikről egy fiatal lány a VII. kerületben

Megroggyant a forint, de kell emiatt aggódni?

Megroggyant a forint, de kell emiatt aggódni?

Sikerrel végezték el az egyik legnehezebb műtétet a kínai orvosok

Sikerrel végezték el az egyik legnehezebb műtétet a kínai orvosok