szerző:
hvg.hu

Alan Mulally, a Ford első számú vezetője – miután a cég több tavalyi eredménycélját sem tudta teljesíteni – közel harmadával kevesebbet keresett tavaly, mint azt várta. Így is többet keresett, mint az autóiparban a legjobban megfizetett európai.

Noha a Volkswagen első embere, Martin Winterkorn volt 2012-ben az öreg kontinensen a legjobban fizetett felső vezető, a Ford vezérigazgatójának keresete azzal együtt is több lett e nagyjából 14,5 millió eurós javadalmazási pakettnél (fizetés, bónuszok, részvényopciók), hogy 30 százalékát visszavágták – írja a Handelsblatt.

Mulally fizetése tavaly 2 millió dollár volt, ehhez jön még hozzá közel 4 millió dollár bónusz, valamint részvényopciók, ebből áll össze a tavalyi közel 21 millió dolláros (vagyis mintegy 16 millió eurós, azaz több mint 4,9 milliárd forintos) kompenzáció. A Ford indoklása szerint azért csökkentették közel 30 százalékkal a vállalat első emberének kompenzációját, mert tavaly elmaradtak – többek között – a piaci részesedéssel a kitűzött céloktól, de az adózott eredményben és a cash flow tekintetében is – tette hozzá a portfolio.hu.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!