szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyarország és Mexikó közötti kereskedelmi forgalom növelése is szóba került Juan Manuel Gómez Robledo mexikói külügyminiszter-helyettes és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára keddi budapesti tárgyalásán.

A megbeszélésen - amelyről az államtitkárság tájékoztatta az MTI-t - a mexikói diplomácia vezetőjének helyettese elmondta, hogy Európának fontos szerepet szánnak a mexikói export növelésében.

Szijjártó Péter pedig hangsúlyozta, hogy ez komoly lehetőséget jelent Magyarországnak, "mert bár három év alatt megháromszoroztuk az importunkat, és megdupláztuk az exportunkat, de az egymilliárd dolláros kereskedelmi forgalom még bőven hagy lehetőséget a növelésre".

Ennek jegyében a két ország befektetési ügynökségei a jövőben együttműködnek a kereskedelmi forgalom növelése érdekében azért, hogy újabb mexikói vállalatok kövessék a Magyarországon működő két nagyon sikeres - autóipari beszállító és építőipari - céget - tájékoztatott az államtitkárság.

Hozzátették: a felek megállapodtak továbbá abban, hogy tárgyalásokat kezdenek egy ösztöndíj-csereprogram elindításáról is.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!