szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 64,87 pontos, 0,36 százalékos emelkedéssel, 17 880,56 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,7 milliárd forint volt, a vezető részvények egy kivétellel pozitívan teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A napközbeni pozitív hangulat a zárás felé haladva elpárolgott a BÉT-en, de azért a Richtert leszámítva pozitívan fejezték be a kereskedést a nagyobb papírok - mondták az MTI által megkérdezett elemzők.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője a délutáni negatív hullámot a forint gyengülésével magyarázta, addig ugyanis jelentősen drágultak a magyar papírok árai. A Magyar Telekom 1 százalékos emelkedése mögött a májusi osztalékfizetés áll. A nemzetközi hangulat sem volt valami fényes, sem a német, sem az amerikai makroadatok nem adtak okot az optimizmusra - mondta a vezető elemző.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője a kevés vevővel magyarázta a délutáni áresést. A forint gyengülése nem egyedüli, több régiós fizetőeszköz is esett az euróhoz képest, márpedig az ilyen gyengülés nem szokott pozitívan hatni a részvénykereskedésre - tette hozzá.

Varga Zoltán, a Quaestor elemzője szerint az OTP továbbra is a 4450-4600 forintosos sávban mozog, a következő időszakban a 4600 forintos ellenállási szint áttörése esetén lehet számítani további emelkedésre. A Richter kedden a 33 000 forintosos támasz alá került, és egyelőre nem sikerült visszakapaszkodnia efölé, a Mol továbbra is csökkenő trendben mozog, az olajtársaság piacán a 16 400 forintos ár áttörése esetén várható emelkedés.

A Mol 110 forinttal, 0,69 százalékkal 16 040 forintra erősödött, 840,9 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára nem változott 4550 forinton zártak, forgalmuk 5,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,98 százalékkal 412 forintra nőtt, forgalma 614,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,08 százalékkal 32 520 forintra csökkent, a részvények forgalma 299,8 millió forintot ért el.  másik gyógyszeripari részvény, az Egis ára 78,9 millió forintos forgalom mellett 55 forinttal, 0,30 százalékkal 18 200 forintra emelkedett.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 975,79 ponton zárt szerdán, ez 10,53 pontos, 1,09 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bezártsággal és egyedülléttel küzdenek a járvány alatt a magyar diákok

Bezártsággal és egyedülléttel küzdenek a járvány alatt a magyar diákok

Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást

Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást

Soron kívül oltották be a gyöngyösi polgármestert

Soron kívül oltották be a gyöngyösi polgármestert