szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A görög privatizációs ügynökség úgy tűnik, letett egyes szigetek eladásáról és hosszú távú bérleti jogainak eladásáról is, mivel sok esetben leküzdhetetlen akadálynak tűnik a szigetek kereskedelmi hasznosítása. A görög állam összesen 600 sziget tulajdonosa, ebből azonban mindössze 40-et lehetne hasznosítani.

A görög privatizációs ügynökség úgy tűnik, letett egyes szigetek eladásáról és hosszú távú bérleti jogainak eladásáról, mivel sok esetben leküzdhetetlen akadálynak tűnik a szigetek kereskedelmi hasznosítása - írja a Kathimerini görög napilap angol nyelvű kiadása. A TAIPED ügynökség közleménye szerint minden korábbi ilyen irányú tervet érvénytelennek kell tekinteni.

Az ötlet még a tavalyi év során vetődött fel, ugyanakkor azzal nem számoltak, hogy a legtöbb sziget sok esetben természeti védelem alatt áll, vagy hasznosításuk egyáltalán nincsen meghatározva. A görög állam összesen 600 sziget tulajdonosa, ebből azonban mindössze 40-et lehetne hasznosítani. Ennek tükrében így kicsit elkapkodottnak tűnnek azok a tavalyi ígéretek, mely szerint egyes szigetek eladásából is pénzhez tudott volna jutni a szorult helyzetben lévő Görögország: úgy fest, hogy a feltételeket nem igazán tekintették át a bejelentések előtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot

Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntető csehek

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntető csehek

Több mint 40 ezer eurót fizetett a biztosító a bécsi magyar nagykövet balesete után

Több mint 40 ezer eurót fizetett a biztosító a bécsi magyar nagykövet balesete után