szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapestről eddig hiányzó, heti 2-3-4 járatot magába foglaló, kisebb utasforgalmú útvonalakat üzemeltető légitársaságoknak ajánl kedvezményeket a Budapest Airport, az egyik ilyen járat Valenciába indulhat. A BA a budapesti légikonferencián 45 légitársasággal tárgyal a Világgazdaság szerint.

Hétfőn adott ki közleményt a Budapest Airport arról, hogy új járatnyitási kedvezményt vezetne be a kisebb forgalmú útvonalakra. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaság hétfőn a budapesti Routes Europe légiközlekedési tanácskozása kapcsán közölték, hogy ha a következő napokban megkapják a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légügyi Hivatalának jóváhagyását, akár már június 1-jétől is bevezethetik a kisebb forgalmú útvonalakra vonatkozó új járatnyitási kedvezményt.

Olyan, Budapestről hiányzó útvonalakon kívánnak 50 százalékos díjkedvezményt adni a légitársaságoknak, ahol kisebb az utasforgalom, és ahol így elég csak heti két, három vagy négy napon üzemeltetni a járatot. Eddig a légitársaságok egyedül viselték a járatnyitással együtt járó üzleti kockázatot, most a kedvezmény bevezetésével szeretnék ezt a kockázatot megosztani a repülőtér és a légitársaságok között.

A Világgazdaság keddi száma szerint Kam Jandu, a BA légiközlekedési igazgatója azt mondta, hogy ilyen ajánlatot szeretnének tenni az Iberia légitársaságnak a valenciai járatra vonatkozóan. A lap megjegyzi, hogy a vasárnaptól keddig tartó 8. Routes Europe konferencián a Budapest Airport 45 légitársasággal tárgyal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!