szerző:
hvg.hu

Budapestről eddig hiányzó, heti 2-3-4 járatot magába foglaló, kisebb utasforgalmú útvonalakat üzemeltető légitársaságoknak ajánl kedvezményeket a Budapest Airport, az egyik ilyen járat Valenciába indulhat. A BA a budapesti légikonferencián 45 légitársasággal tárgyal a Világgazdaság szerint.

Hétfőn adott ki közleményt a Budapest Airport arról, hogy új járatnyitási kedvezményt vezetne be a kisebb forgalmú útvonalakra. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaság hétfőn a budapesti Routes Europe légiközlekedési tanácskozása kapcsán közölték, hogy ha a következő napokban megkapják a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légügyi Hivatalának jóváhagyását, akár már június 1-jétől is bevezethetik a kisebb forgalmú útvonalakra vonatkozó új járatnyitási kedvezményt.

Olyan, Budapestről hiányzó útvonalakon kívánnak 50 százalékos díjkedvezményt adni a légitársaságoknak, ahol kisebb az utasforgalom, és ahol így elég csak heti két, három vagy négy napon üzemeltetni a járatot. Eddig a légitársaságok egyedül viselték a járatnyitással együtt járó üzleti kockázatot, most a kedvezmény bevezetésével szeretnék ezt a kockázatot megosztani a repülőtér és a légitársaságok között.

A Világgazdaság keddi száma szerint Kam Jandu, a BA légiközlekedési igazgatója azt mondta, hogy ilyen ajánlatot szeretnének tenni az Iberia légitársaságnak a valenciai járatra vonatkozóan. A lap megjegyzi, hogy a vasárnaptól keddig tartó 8. Routes Europe konferencián a Budapest Airport 45 légitársasággal tárgyal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Már idén lehet jelentkezni a kibővített csokra

Már idén lehet jelentkezni a kibővített csokra

Eljárást indítottak az Óbudán a Dunába szivárgó mérgek ügyében

Eljárást indítottak az Óbudán a Dunába szivárgó mérgek ügyében

Egyre többen csatlakoznak az ELTE-s sztrájknaphoz

Egyre többen csatlakoznak az ELTE-s sztrájknaphoz

Két baleset is történt az M30-ason Sajópetrinél – fotók

Két baleset is történt az M30-ason Sajópetrinél – fotók

Trónok harca: kiderült, mikor indul az utolsó évad

Trónok harca: kiderült, mikor indul az utolsó évad

Ha Superman autót szeretne, vélhetően erre a különleges Teslára csapna le

Ha Superman autót szeretne, vélhetően erre a különleges Teslára csapna le