szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás szerdán a vámügyi törvény módosítását, amelynek értelmében Szlovákia az idén szeptembertől bevezeti az úgynevezett áfalottót.

A vásárláskor kapott számlákat sorsjegyként lehet majd használni az új állami szerencsejátékban. A pénzügyminisztériumból származó újítás célja, hogy népszerűsítse a számlakérés gyakorlatát a lakosság körében, amitől a szaktárca az államkassza áfabeszedésből származó bevételeinek növekedését várja.

A játékban bárki, akár már egy darab üzleti számlával is részt vehet, méghozzá oly módon, hogy az állami szerencsejátékok üzemeltetőjének (Tipos) fiókjaiban vagy a játék honlapján bejegyezteti a számla azonosító kódját és azzal vesz részt a játékban. A szerencsejáték résztvevői azt az összeget nyerhetik meg, amely a játékszelvényként használt számlán szerepel, azaz nyereményként azt kaphatják vissza az államtól, amit az adott árura vagy szolgáltatásra elköltöttek.

Peter Kazimír szlovák pénzügyminiszter az áfalottó bevezetését korábban azzal indokolta, hogy a kormánynak már évek óta komoly problémát jelent, hogy a költségvetésbe nem folyik be annyi adó, "amennyinek kellene" és a más országokban már sikeresen alkalmazott szerencsejáték úgy javíthatja majd az fizetési fegyelmet, hogy közben nem növeli az üzletek adminisztratív terheit és kiadásait sem.

Az áfalottót bevezető módosítás júliustól lép hatályba, az új szerencsejátékban szeptembertől lehet részt venni, az idén szeptember elseje után kiállított számlákkal.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A driftelés is tölti majd az AMG Mercedesek akkumulátorait

A driftelés is tölti majd az AMG Mercedesek akkumulátorait

Szabadságra megy a tavasz, kedden havazhat

Szabadságra megy a tavasz, kedden havazhat

Eladó Szása, a 42 éves, de csak 23 ezer kilométert futott budapesti Lada

Eladó Szása, a 42 éves, de csak 23 ezer kilométert futott budapesti Lada