szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Toshihiro Suzukit, a Suzuki Motor Corporation alelnökét fogadta kedden Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tárca közleménye szerint a megbeszélésen "a kölcsönös együttműködés elmélyítéséről és további beruházások lehetőségéről" egyeztettek.

Varga Mihály kedden találkozott a Suzuki alelnökével, Toshihiro Suzukival - tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A tárca közleményéből nem derült ki, pontosan miről volt szó kettejük között. Azt írták, "a kormány befektetőbarát célkitűzéseinek megfelelően erősíteni szeretné a partnerségi viszonyt a külföldi cégekkel, ezért a kormányzat elkötelezett a befektetői bizalom fenntartásában, Magyarország versenyképességének javításában".

"A novemberben kötött stratégiai megállapodás jegyében az üzleti környezet javításával, a befektetőbarát intézkedésekkel a kormány támogatja a Suzuki befektetéseit Magyarországon" - tették hozzá, nem részletezve, hogy ez közelebbről mit jelent.

A 22 éve Magyarországon jelenlévő Suzuki számos tekintetben képviseli a kormány gazdaságpolitikai szándékait: a Magyarországra települt legtöbb multinacionális cégnél nagyságrendekkel több hazai beszállítóval dolgozik, folyamatosan fejleszt, a tavalyi évben pedig csaknem 1,3 milliárd euró értékben exportált - méltatta a japán társaságot a tárca.

A közel 3000 főt foglalkoztató vállalat beszállítói bázisa mintegy 25-30 ezer munkahelyet jelent, vagyis családtagokkal együtt számítva a Magyar Suzuki Zrt. csaknem 100 ezer ember számára biztosítja a megélhetést, ami "a magyar gazdaság számára szilárd alapot jelent" - tette hozzá az NGM.

"Exporttevékenységével jelentős mértékben hozzájárul hazánk exportteljesítményéhez: a vállalat nem csupán az európai piacot látja el gépjárművekkel, de szállít Japánba, Oroszországba, Ukrajnába és néhány közel-keleti és észak-afrikai országba – például Izraelbe vagy Marokkóba – is" - közölték a tárcánál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eső, hó, hideg és tél jön

Eső, hó, hideg és tél jön

Darknetről, bitcoinnal vette az eladásra szánt drogot, de így is lebukott

Darknetről, bitcoinnal vette az eladásra szánt drogot, de így is lebukott

Lezuhant egy focistákat szállító kisgép Brazíliában

Lezuhant egy focistákat szállító kisgép Brazíliában