szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eddiginél erősebb kormányzati ellenőrzés alá vonhatják a hazai szeszkereskedelmet is – írja a Magyar Narancs egy a Nemzetgazdasági Minisztérium számára készült szakértői feljegyzésre hivatkozva.

Egy a Magyar Narancs birtokába jutott, a gazdasági tárca számára készült szakértői feljegyzés szerint a kormányzati koncepciók között feltűnt a párlatként vagy hidegen kevert szeszes italokként forgalmazott alkoholok skandináv vagy ausztrál módszer szerinti korlátozások alá rendelése, "szakboltokba terelése".

A feljegyzésben a lap szerint az áll: "A dohánytermékekhez hasonló mértékben károsítóan ható áruféleségek a szeszes italok, különösen az úgynevezett ipari jellegű aromásított szesztermékek, amelyek korlátozó rendszerbe vonása különösen indokolt."

A kormányzati latolgatás lényege a lap szerint az, hogy miként lehetne az úgynevezett élvezeti piac kitüntetett szektorának jelenlegi, meglehetősen laza forgalmát az eddiginél erőteljesebb kormányzati ("nemzeti") ellenőrzés alá vonni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A tervezettnél kevesebb holdmintát gyűjtött a Csang'o-5 kínai űrszonda

A tervezettnél kevesebb holdmintát gyűjtött a Csang'o-5 kínai űrszonda

A szállodások szövetsége szerint pünkösdig is tarthatnak a korlátozások

A szállodások szövetsége szerint pünkösdig is tarthatnak a korlátozások

Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en

Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en