szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetése augusztus végén, szeptember elején leltárt készít a növekedési hitelprogramról, és amennyiben az sikeres és jól működik, akkor elképzelhető, hogy a program meghosszabbítását javasolja a monetáris tanácsnak - mondta Balog Ádám, a jegybank alelnöke az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn.

"Nem szabad előreszaladni" e kérdés tekintetében, hiszen hétfő az első munkanap, amikor a program ténylegesen működik - mondta az MNB alelnöke. A jegybank előbb szeretné alaposan megvizsgálni, hogy pontosan milyen típusú vállalkozások, milyen futamidővel, milyen célra fordítják ezeket a hiteleket.

Pénteken az MNB országos konzultációs sorozatának utolsó állomásán Matolcsy György jegybankelnök kérdésre válaszolva utalt arra, hogy az esetleges folytatásban jobban összehangolhatják a jegybanki programot az Európai Unió új, hétéves költségvetési ciklusa keretében nyújtott fejlesztési támogatásaival.

A jegybank május 29-én jelentette be, hogy a program első két pillérének, azaz a forint- és devizahitelek kiváltására, uniós pályázatok önrészének előteremtésére, illetve forgó- és állóeszköz-beruházásra fordítható kedvezményes jegybanki hitel keretösszegét másfélszeresére, 750 milliárd forintra emelik. A program június eleje és augusztus vége között fut.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Kisfiú, kezdődik az iskola!

Marabu Féknyúz: Kisfiú, kezdődik az iskola!

A világjárványban is ütésállónak bizonyult a nemzetközi műtárgypiac

A világjárványban is ütésállónak bizonyult a nemzetközi műtárgypiac

Okoswifi vs. gyakorlatlan, ámde gyanakvó tesztelők – 1:0

Okoswifi vs. gyakorlatlan, ámde gyanakvó tesztelők – 1:0