szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Már nagyon unjuk, hogy hetente kijön egy teljesen értelmetlen összehasonlítás arról, hogy (...) milyen magasak nálunk az energiaárak" - ezzel kezdődik a friss energiagazdasági poszt. Ami aztán szemlélteti, hogy az ilyen állítások miért veszélyesek és viszonylagosak.

A gurulohordo.blog.hu megunta, hogy a kormány rezsifaragási elképzeléseihez az jelenti a muníciót, hogy elhangzik: nálunk magasak az energiaárak. Senki sem mondja, hogy olcsó volna a gáz, meg az áram, de azzal példálózni, hogy vásárlóerőparitáson nálunk az EU egyik legmagasabb árszintje, nem csak az áram esetében van így. Mert - magyarázza el a MOL szakemberei által írt blog szerzője,  minden ár a bérek színvonalához képest magas igazán.

A poszt infografikát is tartalmaz, melynek segítségével ki-ki megbizonyosodhat arról, hogy a kasszánál fizetendő tényleges árak és a bérek színvonalához képest kalkulált árak közt mekkora különbség is adódik És bár utóbbit használva így az is nyilvánvalóvá válik, hogy Magyaroroszágon a kenyér ára is igen magas, mindezt a szerző szerint továbbra is érdemesebb volna az alacsony fizetéssel, sem mint az államosítandó pékségek rémképével összekötni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját

„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját

Nézők előtt rendezik a Forma-1-es Monacói Nagydíjat

Nézők előtt rendezik a Forma-1-es Monacói Nagydíjat

Meghalt Fülöp  – a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

Meghalt Fülöp – a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét