szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb százmilliós állami támogatáshoz jutott a Médiatanácstól Kálomista Gábor filmkészítő cége, a Megafilm Kft., ráadásul a támogatott filmet az a Vitézy László rendezheti, aki maga is oszt támogatásokat a Médiatanácsnál – írja az Átlátszó.hu.

Százhúsz millió forintos támogatást nyert el Kálomista Gábor filmes cége, a Megafilm a Médiatanácstól – írja az Átlátszó.hu. A támogatást a filmes cég A galamb papné című film elkészítésére kapja, amelynek rendezője Vitézy László lesz. Vitézy Lászlót Orbán Viktor rokonaként szokták emlegetni, mert első felesége, Sipos Katalin Orbán Viktor anyai nagynénje, a miniszterelnök édesanyjának testvére – állapítja meg a lap.

A producer érdekeltségei 2010 óta nagyjából annyi közpénzt kaptak, mint az azt megelőző 12 évben összesen – mutat rá az Átlátszó.hu, amely részletezi is: Kálomista és felesége érdekeltségei, a Megafilm Kft., a Megafilm Service Kft., és a Hungaricom Kft. 1998–2010 között, tehát 12 év alatt összesen 2,764 milliárd forint, 2010 óta pedig már összesen 2,722 milliárd forint támogatást és megrendelést nyertek el állami szervezetektől.

A rendező Vitézyről azt írja az Átlátszó, hogy a Médiatanácsnál több bizottságban elnök, például abban, amelyik dokumentumfilmek gyártási támogatásáról dönt, és bár azoknak a bizottságoknak a munkájában Vitézy nem vett részt, amelyektől a támogatást kapták, a Vitézy–Kálomista párosnak eddig négy filmjét finanszírozta a Médiatanács, összesen közel félmilliárd forint értékben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán

Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán

Videón, ahogy egy tolvaj áldozata után oson és ellopja a tárcáját

Videón, ahogy egy tolvaj áldozata után oson és ellopja a tárcáját