szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tizenötezer aláírást gyűjtöttek össze eddig a trafikkárosultak, de az akciót folytatják. Lázár János idáig nem válaszolt a levelükre, viszont fenntartják álláspontjukat, mely szerint a trafikosok kiszorítása a dohány-kiskereskedelem új rendszeréből alkotmányellenes, ezért Alkotmánybírósághoz fordulnak.

A Trafikkárosultak Mozgalma 2013. május 16-án aláírásgyűjtési akciót hirdetett. Közleményük szerint idáig 15 ezer aláírást gyűjtöttek össze.

Petíciójukban követelik "az átláthatatlan eljárásban, jogosulatlan külső befolyás eredményeként született trafikkoncessziós eredmények azonnali megsemmisítését és új pályázati eljárás lefolytatását egyenlő feltételek és teljes nyilvánosság biztosítása mellett".

A mozgalom tovább folytatja az aláírásgyűjtést, miután Lázár János a neki június 5-én megküldött levelükre idáig nem válaszolt.

A közleményben arra is kitérnek, hogy álláspontjuk szerint az új rendszerben zavarok lesznek, melyek kiküszöbölése érdekében biztosítani kell, hogy a régiek a piacon maradhassanak.

Szerintük a trafikosok kiszorítása a dohány-kiskereskedelem új rendszeréből "a kisemberek súlyos tragédiájához vezet, ezrek veszítik el megélhetésüket". Ez álláspontjuk szerint alkotmányellenes, ezért panasszal fordulnak az Alkotmánybírósághoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túlteljesítik oltási tervüket a britek

Túlteljesítik oltási tervüket a britek

Ittasan tolatva gázoltak halálra egy gyalogost Mosonmagyaróváron

Ittasan tolatva gázoltak halálra egy gyalogost Mosonmagyaróváron

5 jel, amiből felismerhetjük a depressziós kollégát

5 jel, amiből felismerhetjük a depressziós kollégát