szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 266,52 pontos, 1,39 százalékos emelkedéssel, 19 423,46 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 9,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a stagnáló Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője szerint a magyar piac jó napot zárt, tartja a pluszokat. A forint is erősödött, az euró árfolyama már 293 forint alatt jár. Nyugat-Európában is komoly pozitív hangulat volt, a tengerentúlon azonban ez már annyira nem érződik, ott visszafogottabb az emelkedés.

Az OTP-nek sikerült megtartania a reggeli emelkedést, és a napi sávja közelében tudott zárni, 5000 forint felett, a legjobban teljesített a magyar börzén.

A Richter is nagyon jól teljesített, fel tudott jönni a 36 ezer forintos ellenállás közelébe. A többi papírnak sem volt oka panaszra, a hazai részvényindexek "masszívak", vagyis pluszosak – mondta az üzletkötő.

Sőre Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy a Richterrel szerdán lehet utoljára kereskedni a jelenlegi névértékkel. Amíg az átalakítás meg nem történik, nagyon oda kell figyelni a mennyiségekre, ne megszokásból történjen a vásárlás – tanácsolta.

A szerdai kereskedés hangulatát a szakértő szerint a Ben Bernanke beszédével kapcsolatos várakozás határozza majd meg. A Federal Reserve elnöke a múlt hónapban egyenes utalást tett arra, hogy a Fed még az idén hozzákezdhet a gazdaságélénkítő likviditáspótlásra fordított összeg csökkentéséhez.

A Mol 350 forinttal, 2,11 százalékkal 16 950 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 92 forinttal, 1,87 százalékkal 5010 forintra nőtt, forgalmuk 7,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 321 forintot ért, forgalma 134,9 millió forint volt.

A Richter árfolyama 235 forinttal, 0,66 százalékkal 35 755 forintra emelkedett, forgalma 486,2 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis ára 39,0 millió forintos forgalom mellett 95 forinttal, 0,43 százalékkal 22 195 forintra nőtt.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1037,97 ponton zárt kedden, ez 1,07 pontos, 0,10 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kínai járványügy vezetője most már azt mondja, nem úgy értette, amit a kínai vakcinák hatékonyságáról mondott

A kínai járványügy vezetője most már azt mondja, nem úgy értette, amit a kínai vakcinák hatékonyságáról mondott

Kiderült, mikor mutathatják be a Samsung új összecsukható mobilját, a Galaxy Z Fold3-at

Kiderült, mikor mutathatják be a Samsung új összecsukható mobilját, a Galaxy Z Fold3-at

Áder János a szegedi professzorról: Ha valóban az hangzott el, az minősíthetetlen

Áder János a szegedi professzorról: Ha valóban az hangzott el, az minősíthetetlen