szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok közalkalmazottnak és a dolgozók millióinak nem kompenzálják a bankolásra kivetetett többletterheket úgy, mint a minisztériumok dolgozóinak – írta Scheiring Gábor, az Együtt–PM politikusa.

Néhány tárcánál megtérítik az Orbán-kormány által kivetett csekkadót, bankadót, de sok közalkalmazottnak, és a dolgozók millióinak nem kompenzálják ezeket a többletterheket. Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség felszólítja a kormányt, mentesítsen mindenkit a csekkadó, bankadó terhei alól, és az emberek sarcolása helyett vezesse be az Európai Bizottság által javasolt pénzügyi spekulációs adó – írta közlemlényben kedden Scheiring Gábor országgyűlési képviselő.
 
Öt tárcánál – ezen belül a Miniszterelnökségen – fizetnek térítési díjat a kormánytisztviselőknek a csekk- és bankadó által megemelkedett banki számlavezetési költségek miatt. A térítés összege elérheti az évi 30 ezer, de akár 50 ezer forintot is. Járna költségtérítés a többi közalkalmazottnak is, de nem kapják meg.
 
Lelepleződött a kormány hazugsága: a csekkadót és a bankadót is az emberek fizetik meg. Követeljük, hogy a többi munkavállalónak, vállalkozónak, munkanélkülinek is járjon kompenzáció.

Ők kénytelenek megfizetni az Orbán-kormány sarcát azért, hogy stadion épülhessen Orbán Viktor szülőfalujában, hogy több közbeszerzés jusson a Simicska-féle Közgépnek, és hogy a jómódúaknak csökkenhessen az adója – olvasható az Együtt–PM közleményében.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!