szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jegybank honlapján olvasható elemzés szerint a válságkezelő Bajnai-kormány alatt a devizahitelesek jobb helyzetben voltak: az Orbán-kormány dilettáns gazdaságpolitikai intézkedései hatására elszabadult forintárfolyam miatt kerültek hátrányba a forinthitelesekkel szemben. Ma a forint több mint 10 százalékkal ér kevesebbet az euróval és 30 százalékkal a svájci frankkal szemben, mint 2010-ben – írta az Együtt-PM közleményben.

A Margyar Nemzeti Bank (MNB) tegnap elismerte, hogy a bankadó miatt nőttek meg elviselhetetlen mértékben a devizahitelesek terhei – írta csütörtöki közleményében az Együtt-PM. A jegybank által kiadott – meglepően őszinte – anyag rámutat: a pénzintézetek a rájuk rótt különadókat és egyéb terheket a lakosságra hárították át. A jelentés tehát egy részletes beismerő vallomással ér fel – írták.

Hazudott a rezsim, amikor azzal hitegette a magyar embereket, hogy nincsenek megszorítások, mert a különadókat is a magyar emberek fizetik. Hazudott a rezsim abban, hogy politikai ellenfelei felelősek a devizahitelesek válságáért. A jegybank honlapján olvasható elemzés szerint a válságkezelő Bajnai-kormány alatt a devizahitelesek jobb helyzetben voltak: az Orbán-kormány dilettáns gazdaságpolitikai intézkedései hatására elszabadult forintárfolyam miatt kerültek hátrányba a forinthitelesekkel szemben. Emlékeztetnénk: ma a forint több mint 10 százalékkal ér kevesebbet az euróval és 30 százalékkal a svájci frankkal szemben, mint 2010-ben – írták.

A devizahitelesek ma rosszabbul élnek, mint három éve. Az Együtt-PM Szövetség azt követeli a kormánytól, hogy ismét vezesse be azt a Bajnai Gordon kormányához köthető intézkedést, amely szerint aki elveszíti a munkáját, két év türelmi időt kap a törlesztésre, amikor csak havi 10 ezer forintot kell fizetnie. Forint-fillérre számoljanak el azzal az 500 milliárd forinttal, melyet a devizahitelesek megsegítésére hivatkozva, de az egykulcsos adóval nyerő gazdagok érdekében szedtek be különadóként a bankoktól. A kormány tőkésítse fel, lássa el valódi jogosítványokkal a Nemzeti Eszközkezelőt, hogy az fel tudja vásárolni a bajba jutott adósok lakásait, hogy a családok ne kerülhessenek utcára. Fejezze be a hazudozást, és kérjen bocsánatot a magyar emberektől – olvasható a közleményben.

A Fidesz átverte a magyar embereket, becsapta a saját választóit, majd az egészet letagadta és másra kente. A hazugság azonban a százszori és ezerszeri ismétléstől sem válik igazzá. Az igazság az, hogy Orbán Viktor kormánya vezette be a devizahitelezést Magyarországon, és ő felelős a lakossági hitelesek válságáért is – zárták a közleményt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán nem várta meg, hogy a vírus lenullázza a gazdaságot, inkább ő maga vágta földhöz

Orbán nem várta meg, hogy a vírus lenullázza a gazdaságot, inkább ő maga vágta földhöz

Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton

Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton

Orbán és Erdogan barátja lehet nálunk a napenergia királya, de Mészárosra is jut fény

Orbán és Erdogan barátja lehet nálunk a napenergia királya, de Mészárosra is jut fény