szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Legfőbb Ügyészség másodszor is elutasította a Hernádi Zsolt Mol-vezér gyanúsítottkénti kihallgatására vonatkozó horvát kérést.

Két éven belül másodjára is nemet mondott  a horvát ügyészségnek a Legfőbb Ügyészség Hernádi Zsolt Mol-vezér ügyében, akit egy 10 millió eurós korrupciós ügy gyanúsítottjaként szeretne már egy ideje kihallgatni a korrupció és szervezett bűnözés elleni fellépést irányító horvát hatóság (USKOK) – írja a nol.hu. A lap értesülései szerint ugyanis elutasító választ adott a Legfőbb Ügyészség a horvátoknak ma megküldött levelében.

A lap értesülései szerint a második horvát jogsegélykérelemben is az állt, hogy a horvát USKOK adatai szerint két ciprusi bejegyzésű gazdasági társaság 2009 júniusában – egy svájci bejegyzésű társasággal kötött tanácsadói szerződéseik útján – 10 millió euró vesztegetési pénzt fizetett az ügyben azóta elítélt Ivo Sanadernek, a Mol-Ina vállalat irányítására történő meghatározó befolyás szerzése érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lövöldözés volt a FedEx indianapolisi telepén, nyolcan meghaltak

Lövöldözés volt a FedEx indianapolisi telepén, nyolcan meghaltak

Mennyi hatalmunk van az életben?

Mennyi hatalmunk van az életben?

Csaknem 400 milliárd forintért vásárolta be magát az újrahasznosításba a Lidl cégcsoportja

Csaknem 400 milliárd forintért vásárolta be magát az újrahasznosításba a Lidl cégcsoportja