szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hernádi Zsoltot védelmezi egy a KDNP-hez több szálon kötődő, frissen létrehozott blog, melynek első és egyetlen bejegyzése egy nappal születése után Index-címlapra került.

Egy KDNP-hez köthető blog védi Hernádi Zsoltot, a Mol elnök-vezérigazgatóját – írja az Átlátszó blog. Az oknyomozó portál posztja szerint egy CSVM elnevezésű új blog legelső és eddig egyetlen bejegyzésében a Hernádi-ellenes támadások mögött Slavko Linic horvát pénzügyminisztert gyanítja, egyúttal arra is utalnak benne, hogy a népszerű és erős üzletember a horvát privatizáció főszereplője, és emiatt véd- és dacszövetséget kötött a Sanader-ügy koronatanújával, Robert Jezic-csel. A blog az állításokat horvát napilapokból vett idézetekkel kívánja alátámasztani, valamint a szerző az uby.hu-ra hivatkozik, amely viszont a KDNP-hez kötődik, nem is egy szálon – írja az Átlátszó blog.

Az uny.hu az oldal impresszuma szerint az Uby Publishing Kft. véleménygyűjtő portálja. A cég 9,68 millió forint értékben szerződött a KDNP parlamenti frakciójával hírügynökségi tevékenységre. A cég egyik tulajdonosa, Haluska Ibolya emellett a kisebbik kormánypárt honlapjának felelős szerkesztője, továbbá az uby.hu domain is az ő tulajdona. A CSVM blog posztjának végén az uby.hu-ra hivatkoznak forrásként, ahol azonban nem találunk mást, mint a CSVM posztját bemásolva.

A blog.hu adatbázisa szerint  a CSVM nevű felhasználó 2013. október 14-én regisztrált, egyetlen bejegyzése a De ki is az a Linic? című, a blog egy nappal a születése után rögtön Index-címlapra került.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szinte minden kiderült a legújabb Skoda Fabiáról

Szinte minden kiderült a legújabb Skoda Fabiáról

A klímakatasztrófa elleni közös stratégiáról egyezett meg több mint 150 ország

A klímakatasztrófa elleni közös stratégiáról egyezett meg több mint 150 ország

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést