szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 24 éves amerikai Sam Barnett még egyetemi évei alatt indított egy fedezeti alapot, a pénzügyi társaság ma már 115 millió dollárnyi vagyont kezel. A fiatal befektető eközben korántsem csak a pénzügyi világban szakít nagyot: professzionális teniszező, feketeöves karatés, és épp most szerzi meg doktori fokozatát is.

A 24 éves amerikai Sam Barnett még egyetemi évei alatt indított egy fedezeti alapot, a pénzügyi társaság ma már 115 millió dollárnyi vagyont kezel. A fiatal befektető eközben korántsem csak a pénzügyi világban szakít nagyot: professzionális teniszező, feketeöves karatés, és épp most szerzi meg doktori fokozatát is – írja a Business Insider. Barnett célja az, hogy 1 milliárdos vagyon legyen a kezük alatt.

Elmondása szerint már kiskorától kezdve érdekelni kezdte a pénzvilág, az egyetemen pedig alkalmazott matematikát tanult, amit kiválóan lehetett alkalmazni ebben a szektorban. A teniszezést eközben már kiskorától elkezdte, és mivel igen versengő típusú ember, így hamar az élre tudott törni. A CalTech egyetemen már ő volt az egyetem legjobbja. A sportra csak éjszaka jut igazán ideje, klubja megengedi neki, hogy akkor játszon, amikor már a pályák a nagyközönség számára be vannak zárva, mivel napközben a munka és az egyetem mellett nem jut ideje teniszezni.

Barnett elmondása szerint a sport sokat segített neki abban, hogy megfelelően tudja kezelni a munkát is, emellett a teniszezés jó egyensúlyt is biztosít neki a pénzügyi társaság vezetése mellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!