szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legtöbb citybeli elemző a múlt hónapra stagnáló, illetve a 0,9 százalékos októberi tizenkét havi ütemtől néhány tizeddel lefelé vagy felfelé eltérő éves inflációt jósolt.

Szokatlanul széles sávban szóródnak a novemberi magyarországi inflációra adott londoni elemzői előrejelzések, attól függően, hogy az egyes házak megítélése szerint milyen mértékben szűrődött át már a múlt hónapban az újabb közműdíj-csökkentés a kiskereskedelmi árakba.

A szerdai adatismertetés előtt a legtöbb citybeli befektetési és elemzőház stagnáló, illetve a 0,9 százalékos októberi tizenkét havi ütemtől néhány tizeddel lefelé vagy felfelé eltérő éves inflációt jósolt a múlt hónapra.

A BNP Paribas befektetési bankcsoport elemzői ugyanakkor azt valószínűsítették, hogy már novemberben nulla százalékra zuhant a teljes kosárra számolt tizenkét havi infláció Magyarországon a közműdíj-csökkentés hatására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett