szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nappal azután, hogy Budai Gyula földalapú támogatásokra szóló jogosulatlan igény beadásával vádolta meg a Világgazdaság munkatársát, a napilap bejelentette a szerkesztő távozását.

A Világgazdaság napilap közölte, hogy 2013. december 12-én Újvári Miklós úr felelős szerkesztőt saját kérésére felmentette.

Újvári Miklóst előző nap a Magyar Nemzeten keresztül Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár azzal gyanúsította meg, hogy jogosulatlanul igényelt földalapú támogatást több Pest megyei földterületre. Az ügyben a Magosz Pest megyei alelnöke is nyilatkozott, aki azt állította, hogy Újvári az ő családi földjükre jelentett be támogatási igényt, majd amikor jelezték neki a jogosulatlan igény beadását, arra hivatkozott, hogy visszaélhettek az adataival, de feljelentést nem akart tenni az ügyben. A magoszos Péter Mihály azt mondta, ezután utána nézett, és több jogosulatlan igénylést is talált Újvári nevén. A hírt lehozó Magyar Nemzet megkereste a felelős szerkesztőt, aki nem kívánt nekik nyilatkozni. A hvg.hu szerdán próbálta elérni Újvárit, de nem járt sikerrel.

Budai egyébként egyenesen azt feltételezte Újváriról, hogy a kamuigénylések bejelentésével lassítani akarta a kifizetési mechanizmust, hogy így szítson kormányellenes ellentéteket a gazdák között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

A koronavírus váratlan szövődménye: vannak betegek, akik egyáltalán nem emlékeznek dolgokra

A koronavírus váratlan szövődménye: vannak betegek, akik egyáltalán nem emlékeznek dolgokra

Kínában vezet számlát Donald Trump cége

Kínában vezet számlát Donald Trump cége