szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MMBF Földgáztároló Zrt. 114 millió euró és 60 milliárd forint főösszegű hitelt vett fel 7 évre. Az érintett bankok között az EBRD és az ING Bank, az MKB Bank Zrt., a Raiffeisen Bank Zrt. és az OTP Bank Nyrt. szerepelnek.

Az MMBF Földgáztároló Zrt. 114 millió euró és 60 milliárd forint (200 millió euró) főösszegű hitelszerződést írt alá hitelintézetek egy csoportjával – közölte az ügyletben ügynökként közreműködő OTP Bank Nyrt. szerdán.

A tavaly december 23-án aláírt szerződés értelmében a hitel 7 éves futamidejű, és refinanszírozási célra használható fel.

A közlemény szerint az érintett hitelintézetek között az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), és az ING Bank, az MKB Bank Zrt., a Raiffeisen Bank Zrt. és az OTP Bank Nyrt. szerepelnek.

Az MMBF tulajdonában és üzemeltetésben áll a Dél-Magyarországon található Szőreg-1 gáztároló, amely 1,9 milliárd köbméter mobilkapacitással rendelkezik stratégiai és kereskedelmi célú földgáztárolására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!