szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

“Pontosan ott van a forint valós értéke, ahol most vagyunk” – mondta Benoit Anne, a Sociéte Générale feltörekvő piacokkal foglalkozó vezető stratégéja a Portfolio.hu Forint 2014 konferencián a magyar fizetőeszköz árfolyamára kitérve.

Anne elmondása szerint: ha az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki – mai – ülésén gyenge üzenetet küld, akkor az segítheti a feltörekvő piaci hangulatot. Közép-Európát kockázati megítélés szempontjából kitettnek tekinti a stratéga, úgy véli: az ukrán válság eszkalálódását megérezhetjük. Egy másik kockázati tényezőt jelentenek Anne szerint a parlamenti választások is.

David Lubin, a Citigroup ügyvezető igazgatója a forintra kitérve elmondta, hogy a magyar fizetőeszköz sorsa a magyar jegybank kezében van; a  monetáris lazítás destabilizálhatja az árfolyamot.

Benoit Anne úgy véli, hogy az euró-forint árfolyam az idén az átlagosnál magasabb szintre juthat, de "vissza fogunk majd pattanni" - tette hozzá. David Lubin viszont azt prognosztizálja, hogy a forint gyengébb lesz a jelenlegi szintjénél, aminek két oka van szerinte: az egyik, hogy a jegybank folytatja a kamatvágást, és ez nyomást helyez a devizára; a másik pedig a globális környezet. Ez utóbbi aggasztja a Citigroup igazgatóját. Lubin szerint sok a “maradvány bizonytalanság” Kínával kapcsolatban is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Varga Mihály: Kevesebb kutyakozmetikát!

Felmondta a választási kampányban kötelező, kormányzatot dicsérő leckét Varga Mihály csütörtökön egy gazdasági konferencia első előadójaként. A nemzetgazdasági miniszter szerint mindennek az alapja a kormány iránti bizalom, és egyre jobbak a mutatók is.

hvg.hu Gazdaság

Magyarország: csödörből vödörbe

Sokakat meglepett, hogy valódi gazdasági növekedés alakult ki Magyarországon, de a hiánytól megszabaduló ország problémái még nem oldódtak meg. Erről beszélt David Lubin, a Citigroup ügyvezető igazgatója a Portfolio.hu Forint 2014 konferencián.

3,2 millió forintot fizetett valaki egy Radiohead-kazettáért

3,2 millió forintot fizetett valaki egy Radiohead-kazettáért

Oxfam: A világ 10 leggazdagabb embere 500 milliárd dollárral gazdagodott a pandémia idején

Oxfam: A világ 10 leggazdagabb embere 500 milliárd dollárral gazdagodott a pandémia idején

Elektromos autóval már nem kell betartani Ausztriában egy sebességkorlátozást

Elektromos autóval már nem kell betartani Ausztriában egy sebességkorlátozást