szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megérkeztek a kecskeméti repülőtérre azok a használt orosz Mi-8-as helikopterek, amelyeket az új gépek beszerzéséig használ a Magyar Honvédség.

Az előzetes terveknek megfelelően megérkeztek a használt helikopterek a kecskeméti repülőtérre – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtök délután. A döntésről a tárca vezetője korábban tájékoztatta az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökét.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában írt arról, hogy az új helikopterflotta szolgálatba állásáig a közelmúltban Oroszországban nagyjavításon átesett három Mi-8-as helikoptert szerez be a HM, hogy biztosítsa a nélkülözhetetlen katasztrófavédelmi feladatok és a kutató-mentő szolgálat ellátását.

A lap szerint a lépés hátterében az áll, hogy bár az új gépek beszerzését célzó, 100 milliárd forintra becsült értékű európai uniós közbeszerzési eljárást előkészítették, végül mégsem írták ki a választások előtt, ezért a tárcának áthidaló megoldás után kellett néznie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!