szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Figyelő legújabb számában azt írja, hogy a következő kormány tervezett intézkedései között a rezsicsökkentés és a nonprofit közszolgáltató létrehozása mellett az egészségügyet és az oktatást érintő tervek is szerepelnek.

Az nonprofit állami közműcégek és a devizahitelezés mellett az egészségügyben és az oktatásban tervez változtatásokat az új kormány – írja a Figyelő.

Az egészségügyre fordított forrásokat, járulékokat jelenleg egy pontrendszer szerint osztják szét az eü-szolgáltatók (tehát lényegében a kórházak) között, de ennek során felmerült az a probléma, hogy a pontrendszer csak részben fedezi a kezelés költségeit, erre keres megoldást a kormány – írja a Figyelő, amely szerint a magánbiztosítókat továbbra sem engedné be az ágazatba a kormány.

Az oktatásban az állami intézményhálózatot ellenőrző Klebelsberg Intézményfenntartó Központ körüli anomáliákat szüntetnék meg, amelyhez szükség lesz a parlament jóváhagyására – idézi fideszes forrását a lap.

A lap szerint két héten belül az államé lehet a német RWE 49 százalékos Főgáz-pakettje, és még tavasszal elfogadhatja az országgyűlés a közszolgáltatási törvényt, amely alapján felállhat az új állami közszolgáltató – írja a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kipróbáltuk az eddigi leglátványosabb Pókember-játékot, csak úgy hasít a PS5-ön

Kipróbáltuk az eddigi leglátványosabb Pókember-játékot, csak úgy hasít a PS5-ön

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét