szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy állásinterjún sokszor megkérdezik azt, hogy hol látnánk magunkat 5 év múlva, vagy hogy miben vagyunk a leggyengébbek. Az életkorunkra vonatkozó kérdés ugyanakkor diszkriminatív lehet, még akkor is, ha tényleg csak érdeklődni akar a leendő munkaadónk. A legtöbbször ugyanis hátsó szándékok állnak e kérdés mögött.

Egy állásinterjún sokszor meg szokták kérdezni azt, hogy miben vagyunk a leggyengébbek, vagy hogy hol látnánk magunkat a 5 év múlva, ám felbukkanhatnak egyéb kérdések is, melyek ugyanakkor teljesen diszkriminatívak lehetnek – írja a Business Insider. Ilyen lehet például az életkorunkra vonatkozó kérdés, az erre vonatkozó válaszunk komoly hatással lehet az interjúnk végkimenetelére. Bár elképzelhető, hogy leendő munkaadónk tényleg csak érdeklődik, a legtöbbször ugyanakkor e kérdés mögött hátsó szándékok állnak.

Sok esetben az interjúztató igyekszik kiszórni a nyugdíj előtt állókat, vagy igyekszik megtudni, hogy milyen fiatal a jelentkező, milyen tapasztalt a munkaerőpiacon, így mennyire alacsony bért lehet neki felkínálni. Az életkorunk direkt elmondása helyett érdemesebb inkább az alábbi válaszokat számításba venni a fenti kérdésre.

Például lehet úgy válaszolni, hogy már több éve dolgozunk, még sok évet szeretnénk a munkaerőpiacon tölteni, az eddigi munkahelyeinken pedig a különböző életkorú emberek közösségét pluszként értékelték. Ezek után érdemes megkérdezni azt is, hogy ezen a munkahelyen is hasonló-e a hozzáállás. Vagy például vissza is lehet kérdezni, hogy a skilljeink, vagy a végzettségünk okoz-e aggodalmat. El lehet ezek után mondani, hogy értékes munkavállalók lennénk, mivel pont olyan tudással rendelkezünk, ami épp ennél a cégnél szükséges, és hogy legutóbb ezt és ezt értük el, és ezt a tapasztalatot az új állásban is hasznosítani tudnánk. Érdemes lehet megkérdezni az interjúztatót, hogy fejtse ki pontosan az aggodalmait, így egyértelműbben is tudunk azokra válaszolni.

A fenti válaszok – ezekből több variációt itt találhat – egyöntetűen nem a meglévő fizikai adottságainkra (életkor) fókuszálnak, hanem a tudásunkra, skilljeinkre, és azok kifejtésére. Érdemes figyelni az interjúztató reakcióját is a válaszunkra, mivel abból kiderülhet, hogy mennyire fontos a cégnél az, hogy ne diszkrimáljanak életkor alapján, vagy ez egyáltalán nem fontos szempont a vállalatnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Biden rendeleteket hozott a járvány megfékezésére

Radar360: Biden rendeleteket hozott a járvány megfékezésére

620 km/h-val zakatol az új kínai mágnesvasút, de még rátesznek egy lapáttal

620 km/h-val zakatol az új kínai mágnesvasút, de még rátesznek egy lapáttal

A Kúria ítéletéből tudta meg Mészáros Lőrinc, hogy közszereplő

A Kúria ítéletéből tudta meg Mészáros Lőrinc, hogy közszereplő