szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

2011-ben 3,25 milllió érvényes nyilatkozat érkezett be a NAV-oz, a felajánlott összeg 15,9 milliárd forintot tett ki. A következő évben 3,37 millió nyilatkozat volt, a ténylegesen felajánlott 1 százalékok összege azonban 12,5 milliárd forintra csökkent.

Nőtt a magyarok adakozási kedve az ezredforduló óta, egyre többen adjuk adónk 1+1 százalékát civil szervezeteknek és egyházaknak, az erre fordított összeg azonban némileg csökkent az elmúlt néhány évben – írta a Napi Gazdaság szerdán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai alapján.

A személyi jövedelemadóból (szja) felajánlott 1+1 százalékokról 2011-ben 3,25 milllió érvényes nyilatkozat érkezett be a NAV-oz, a felajánlott összeg 15,9 milliárd forintot tett ki. Ez több mint egymilliárd forinttal maradt el az előző évitől, ami a lap szerint az egykulcsos szja bevezetésének tudható be. A következő évben 3,37 millió nyilatkozat volt, a ténylegesen felajánlott 1 százalékok összege azonban 12,5 milliárd forintra csökkent.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törölné vagy újra elhalasztaná az olimpiát a japánok közel háromnegyede

Törölné vagy újra elhalasztaná az olimpiát a japánok közel háromnegyede

Melyik telefonért rajong leginkább a világ?

Melyik telefonért rajong leginkább a világ?

A Földtől mintegy 280 millió kilométerre készül szoftverfrissítésre a NASA

A Földtől mintegy 280 millió kilométerre készül szoftverfrissítésre a NASA